Ohjeita Matkustajille!

Toimenpiteet matkan jouduttamiseksi

Matkanteon jouduttamiseksi pyydetään varaamaan tasaraha tai käyttämään
Matkahuollon korttia sekä etsimään maksuväline ennen autoon nousemista.

Hyväksytyt maksuvälineet

Matkahuollon kortit, käteinen, luotto- ja pankkikortit. Vältä isoja seteleitä.


Alle 4-vuotiaat ja polkupyörät

Jokaista aikuista kohden saa maksutta seurata kaksi alle 4-vuotiasta lasta.

Polkupyörien kuljetuksesta peritään lasten kertalipun hinta.

Lastenvaunut

Lastenvaunuista ei peritä maksua.

Vaihtolippu

Matkustajalla on oikeus jatkaa ilmaiseksi matkaa toisessa paikallisliikenteen autossa tunnin (1 h) sisällä siitä, kun vaihtolippu on ostettu ensimmäisestä autosta.

Vaihto-oikeus koskee vain sellaisia matkoja, joiden molemmat osat tehdään paikallisliikenteen linjoilla ja vaihto tehdään linjalta toiselle keskusta-alueen pysäkeillä (rautatien, 4-tien ja joen rajaamalla alueella).

Kortin syöttäminen rahastuslaitteeseen

Asiakkaan sallitaan itse syöttää Matkahuollon korttinsa laitteeseen. Kortti syötetään rahastuslaitteeseen siten, että kortin mikrosiru osoittaa alaspäin ja asiakasta kohti. Kun kortti on painettu aivan alas asti, odotetaan, kunnes kortti ponnahtaa itse ylöspäin. Kosketushäiriön tapahtuessa on tarpeen pyyhkiä lika ja kosteus poisl

Jos Matkahuollon kortti on haljennut tai vääntynyt pahasti, korttia ei saa syöttää rahastuslaitteeseen. Jos rahastuslaite hajoaa ilmiselvästi rikkoutuneen kortin takia, rahastuslaitteen korjauskulut veloitetaan vahingosta vastuussa olevalta asiakkaalta. Jos kuljettajan annetaan syöttää kortti rahastuslaitteeseen, kuljettaja tekee päätöksen syöttämisestä ja myös kantaa vastuun siitä.

Kuitit

Asiakkaat eivät saa repäistä kuittia irti rahastuslaitteesta !

Väärin repäisty paperi jumittaa rahastuslaitteen.

Kuljettjalla on velvollisuus tulostaa rahastuslaitteesta kuitti jokaista käteisellä maksetusta matkasta ja jokaisesta Matkahuollon kortin latauksesta.

Pysäyttämismerkin antaminen pysäkillä

Asiakkaan tulee antaa kädellään kuljettajalle merkki halutessaan pysäkiltä linja-auton kyytiin. Kuljettaja osaa usein arvat, kuka on tulossa kyytiin, mutta aina ei ole niin. Kuljettajalla ei ole velvollisuutta pysähtyä, jos minkäänlaista merkkiä ei anneta.

Hyvää matkaa!